Nieuwsbrief 3, september 2019

Bouw Amandihuis van start

Na jaren van vergaderen en geld inzamelen is het zover: op donderdag 10 oktober gaat de bouw officieel van start. Voorzitter Wim Sleeuw geeft die dag om 15.30 uur het startsein. Iedereen die zich betrokken voelt bij het Amandihuis is daarbij welkom. De verwachting is dat het gebouw medio 2020 wordt geopend.
Klaas Jongens, al vele jaren woonachtig in Roelofarendsveen, gaat als projectleider namens Amandi de bouw ‘in de gaten houden’. Hij meldde zich in 2017 als vrijwilliger bij voorzitter Wim Sleeuw en kreeg vervolgens een steeds grotere rol als

adviseur van het bestuur. Kortom, de juiste man op het juiste moment.
Klaas: “Ik heb als bouwkundige altijd in de bouw gewerkt, bij verschillende aannemingsbedrijven en ook voor mezelf. Begonnen als werkvoorbereider en later als projectleider/bedrijfsleider. Daarbij ging het om de meest uiteenlopende projecten, van klein tot groot”. 
En over het Amandihuis: “Ik verwacht dat na de sloop van de basisschool en het leggen van de vloerplaten, de wanden al snel kunnen worden geplaatst. Als alles meezit is met de Kerst de dakbedekking aangebracht, en het gebouw wind- en waterdicht. Misschien ben ik wat te optimistisch, want als het een slecht najaar wordt, valt mogelijk alles stil. Als het gebouw eenmaal dicht is, moet er binnen nog van alles gebeuren. Naast de afwerking als betegelen, schilderen en wat al niet meer, komt er veel techniek in het gebouw. Het wordt echt een gebouw van deze tijd, zonder gas maar met zonnepanelen en vloerverwarming, kortom een uitdagend gebouw”, aldus Klaas.
Op de foto van links naar rechts Cees Meerburg van bouw- en aannemingsbedrijf Meerburg, Wim Sleeuw van het Amandihuis en Peter Bakker van installatiebedrijf Vink.

Royale gift PCI-en Kaag en Braassem

De Parochiële Caritas Instellingen (PCI-en) in de gemeente Kaag en Braassem hebben met een gift van 137.000 euro de bouw van het Amandihuis in Nieuwe Wetering mede mogelijk gemaakt.
De gift werd op maandag 2 september in het notariskantoor Von Herzberg in Oude Wetering bekendgemaakt bij het ondertekenen van de hypotheekakte voor een lening door het Amandihuis bij de PCI-en. De gift is gedaan door de

PCI-en van Hoogmade, Rijpwetering, Leimuiden, Oud Ade en Roelofarendsveen. De PCI-en beheren een vermogen dat in de loop der jaren is opgebouwd uit giften en nalatenschappen. Wanneer inwoners geen beroep meer kunnen doen op bestaande sociale voorzieningen, kunnen zij een beroep doen op de PCI. Behalve aan individuen schenkt de PCI ook aan werkgroepen of mensen die een maatschappelijk doel nastreven zoals het Amandihuis.
Op de foto bezegelen Stefan van der Zwet namens de PCI-en en Wim Sleeuw namens het Amandihuis de overeenkomst met een handdruk.

Giften particulieren

Ook waren er weer giften van particulieren meestal bijeengebracht bij feestelijke of trieste gebeurtenissen:

1.000 euro,  van aannemersbedrijf van Leijden Hoogmade bij 100-jarig jubileum.
1.520 euro,  bij feest P. Akerboom en G. Liem.
500 euro,  bij 50-jarig huwelijk familie Van Haastregt.
4.900 euro,  bij 50e verjaardag van Mike van Ruiten, John de Koning, Jan v.d. Voet en Sandro Gordijn
400 euro,  bij een 75e verjaardag.
875 euro,  bij verrassingsfeest F. Hoffmans.
805 euro,  bij uitvaart van G. Zeldenthuis.
800 euro,  bij goede bericht sloop school.
500 euro,  bij een 85e verjaardag.

Daarnaast kwamen er ook giften binnen van particulieren van wie niet meer bekend is dan hun naam en het geschonken bedrag. Door het ontbreken van meer informatie kunnen we geen toestemming vragen om deze giften in de nieuwsbrief te vermelden. Dat is sinds vorig jaar wettelijk verplicht.
Amandi bedankt alle schenkers.

Informatiebijeenkomst op 30 september

Voor aankomende vrijwilligers die nog niet eerder een informatiebijeenkomst hebben bijgewoond én voor nieuwe belangstellenden is er op maandag 30 september een nieuwe mogelijkheid.
Locatie: Door Gunst Verkregen, Regenboogweg 106, Nieuwe Wetering (Onder restaurant Tussen Kaag en Braassem).
Inloop vanaf 19.00 uur, start bijeenkomst 19.30 uur.

Coördinator Jenny van Velzen vertrekt

Jenny van Velzen vertrekt per 1 oktober als coördinator bij Amandi nadat ze er sinds 2012 meerdere functies heeft vervuld. Zelf schrijft ze: “Nu er een nieuwe fase is aangebroken, de realisatie van het huis, en er bij mij thuis ook het een en ander is veranderd, voelde ik dat het voor mij tijd werd om opnieuw keuzes te maken. Geen gemakkelijk besluit, maar ik ben trots op wat we hebben gerealiseerd en denk met veel liefde terug aan alle mooie momenten, gesprekken en ontmoetingen”.
Het bestuur van Amandi betreurt haar vertrek.
Voorzitter Wim Sleeuw: “Het mag duidelijk zijn dat het

bestuur van Amandi het besluit van Jenny respecteert en tegelijkertijd betreurt. Jenny heeft heel veel bijgedragen aan het tot stand komen van het Amandihuis. Wij zullen dan ook op gepaste wijze haar afscheid vorm geven”.
Jenny wordt opgevolgd door Lonneke de Vries die al enige tijd als vrijwilliger actief is bij de Stichting Hospice Amandi. Daarnaast werkt zij als coördinator bij Amandi Thuis waar ze per 15 oktober stopt.
Op de foto geeft coördinator Jenny van Velzen (rechts) het stokje door aan Lonneke de Vries.

Loterij loopt goed!

De Amandi-loterij die in juni is gestart, loopt prima. Er zijn al veel loten verkocht en veel bedrijven en particulieren hebben spontaan honderden prijzen beschikbaar gesteld. Het gaat daarbij om kaas, taarten en tulpen, maar ook om fietsen en diner- en cadeaubonnen (zie www.amandihuis.nl/loterij).
De afgelopen maanden werd In bijna alle kernen van Kaag en Braassem langs de deuren gegaan, ambassadeurs gingen langs bij familie, vrienden en verenigingen en ook tijdens de Uitkaik, het begin van de kermisweek, werden door het Amandi-“verkoopteam” veel loten aan de man/vrouw gebracht. Bijna altijd reageerden de aangesprokenen positief.
De loten zijn tot eind oktober te koop bij bv Veenerick en Rob van der Geest in Roelofarendsveen, waarna op 1 november onder toeziend oog van notaris Von Herzberg de trekking zal plaatsvinden. De prijswinnaars worden daarna gebeld of gemaild waarna de prijzen op zondag 17 november vanaf 14.00 uur kunnen worden afgehaald tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Alkeburcht in Roelofarendsveen.

Actie De Kaaswereld

Door kaas te kopen bij De Kaaswereld op het Noordplein in Roelofarendsveen kan men de komende maanden het Amandihuis steunen. Het gaat om een actie die tot het eind van het jaar duurt. Op het nieuwe klant-spaarprogramma van De Kaaswereld is de optie ingevoerd dat klanten hun spaarpunten kunnen doneren aan een goed doel, dit keer is dat dus het Amandihuis. Bij elke 250 punten ontvangt het Amandihuis vijf euro.

Cheque van bakker Van Maanen

De actie met gevulde koeken door bakker Van Maanen om het Amandihuis te steunen heeft 1.310,50 euro opgeleverd. Het bedrag is inmiddels aan voorzitter Wim Sleeuw overhandigd. Hij toonde zich zeer ingenomen met de gift.
De actie hield in dat in de winkels van Van Maanen op de Meerkreuk in Oude Wetering en het Noordplein in Roelofarendsveen de afgelopen maanden van elke verkochte gevulde koek vijftig eurocent naar het Amandihuis

ging. De actie met de koeken met ‘amandispijs’ was één van de plaatselijke initiatieven van bakkerij Van Maanen. Op de foto neemt Wim Sleeuw (links) de cheque in ontvangst van Trudy Oomen en Dennis van der Hoorn, medewerkers van bakker Van Maanen.

Stem voor een digitaal rooster

Wij doen dit jaar mee aan Rabo ClubSupport met als doel een digitaal rooster te kunnen aanschaffen om de inzet van onze vrijwilligers adequaat te kunnen plannen. De vrijwilligers loggen daarbij in met een eigen account via PC, tablet of smartphone en melden zich aan voor één of meer diensten. Zo wordt het rooster vanzelf ingevuld. Elke stem is geld waard. Kunnen wij rekenen op die van u?
Kijk dan snel op Rabobank.nl/clubsupport.

Koppelbed Roparun

Van Roparun hebben wij een koppelbed voor het Amandihuis in ontvangst mogen nemen. Een koppelbed is een logeerbed dat van een eenpersoons hoog-laag zorgbed een volwaardig tweepersoonsbed maakt, zonder een opening tussen de matrassen. Op deze manier is het mogelijk om nog dicht bij elkaar te zijn.
Wij zijn alle lopers van Roparun dankbaar dat zij met hun inzet het mogelijk hebben gemaakt dat onze gasten ook in hun laatste levensfase de nabijheid van hun dierbaren mogen ervaren.

Geplaatst in Nieuwsbrieven.