Nieuwsbrief 3, oktober 2021

Stem op ons bij de Rabo ClubSupport

Er kan nog enkele dagen worden gestemd op het AmandiHuis in het kader van de Rabo Clubsupport. Leden van Rabobank Groene Hart Noord kunnen nog tot 25 oktober hun stem uitbrengen op de deelnemers die zij een warm hart toe dragen. Hoe meer stemmen er op een deelnemer uitgebracht worden, des te hoger de bijdrage. Door uw stem konden we vorig jaar een mooi presentatiescherm aanschaffen.

Het geld dat wij dit jaar hopen op te halen met de Rabo Clubsupport gaan we besteden aan zonwering voor elke gastenkamer, opdat elke gast zelf kan bepalen hoe de zon toe te laten in de eigen kamer. Klik op Rabo-ClubSupport en steun ons goede doel! We staan vermeld onder de naam Stichting Hospice Amandi.

Herdenkingsbijeenkomst

In het afgelopen jaar zijn diverse mensen bij ons overleden. Bij vertrek uit het AmandiHuis hebben we hen al uitgeleide gedaan met een brandende kaars en muziek of een gedicht. Samen met de familie herdenken we hen ook op een speciale bijeenkomst op donderdag 18 november 2021 in De Ontmoeting in Leimuiden. De familie ontvangt daarvoor persoonlijk een uitnodiging.

 

AmandiDag

Jaarlijks op 10 oktober vieren we AmandiDag, een dag waarop alle ruim 80 vrijwilligers betrokken bij het AmandiHuis in het zonnetje worden gezet. Dit jaar gaat een aantal een herfststuk maken en anderen gaan gezellig samen lunchen. Het is voor ons nieuw en o zo fijn dat we dit nu zo samen kunnen doen, we zijn immers gestart in een periode waarin beperkende corona-maatregelen golden. Daarom is AmandiDag 2021 voor ons extra bijzonder.

 

Ervaring van een gast

"Als 97-jarige verblijf ik sindskort enkele maanden in hospice AmandiHuis. In verband met plotseling optredende buikklachten verzeilde ik via ziekenhuisonderzoek van de één op de andere dag in het AmandiHuis. En van iemand, die zich met hulp nog redelijk zelfstandig kon redden, in een patiënt die een groot deel van de dag in bed doorbrengt. Toch is die overgang meegevallen: van het begin af heb ik me thuis gevoeld in een vertrouwde omgeving van zorgzame en hulpvaardige mensen.

's Morgens, na verzorgd te zijn door dames van Buurtzorg, drink ik gezellig koffie in de huiskamer met vrijwilligers van het huis. Bij goed weer ga ik met de rolstoel buiten zitten en vervolgens weer genieten van een heerlijke lunch-naar-keuze met de aanwezige vrijwilligers.

De middag begint met een rustuurtje en daarna lees ik de digitale krant, een boek of nieuws van de NOS. Vaak heeft een van de vrijwilligers tijd voor een gezellig praatje.

's Avonds wordt een smakelijke maaltijd geserveerd, waarbij ik regelmatig inspraak krijg. Daarna kijk ik graag TV met nieuws, opinie programma's, amusement of films. Tot slot wordt me de helpende hand geboden bij het naar bed gaan. ‘s Nachts is ervaren hulp aanwezig

Kortom, men kan zich geen betere verblijfplaats toewensen!"

Giften

Er zijn de afgelopen maanden weer diverse giften op bankrekening NL20 RABO 0128 1517 30 van Stichting Hospice Amandi gestort. De aanleiding voor de giften is zeer divers, van een zeer droevige tot een feestelijke gebeurtenis waarbij geld werd ingezameld. Soms is er voor de gift geen directe aanleiding.

We ontvingen:
Gift ontvangen van de Diaconie Protestantse Gemeente Nieuw-Vennep
€837,- ontvangen bij de uitvaart van mevrouw E. van der Hoorn - van der Maden
Bijdrage ontvangen bij het afscheid van de heer G. Koek

Daarnaast kwamen er ook giften binnen van familieleden van gasten van het AmandiHuis en van particulieren van wie niet meer bekend is dan hun naam en het geschonken bedrag. Door het ontbreken van meer informatie kunnen we geen toestemming vragen om deze giften in de nieuwsbrief te vermelden. Dat is tegenwoordig wettelijk verplicht. Overigens zijn er ook schenkers die geen vermelding in de nieuwsbrief willen.
Amandi bedankt alle schenkers.

 

Tot slot

Meer informatie is te vinden op www.amandihuis.nl

Amandi stelt het op prijs als u de nieuwsbrief doorstuurt naar familie, vrienden en kennissen.

Geplaatst in Nieuwsbrieven.