Actualiteiten Amandi

Amandi zoekt vrijwilligers

Amandi zoekt nieuwe vrijwilligers voor het verlenen van zorg in het AmandiHuis en voor vervangende mantelzorg bij mensen die thuis willen sterven, Amandi Thuis. Naast zorgvrijwilligers zoeken we ook tuin- en kookvrijwilligers.

Iedereen die interesse heeft is welkom op de informatieavond op donderdag 3 maart aanstaande om 19.30 uur in Dorpshuis De Kern, Lisserweg 1a in Weteringbrug. Aanmelden kan per mail aan info@amandihuis.nl of telefonisch 071 – 532 8559. We houden rekening met de dan geldende corona-maatregelen.

Nadere informatie staat op deze site van het AmandiHuis en op www.amandi-thuis.nl 

Snacks bij de lunch

Dankzij een actie van Snacksalon De Schelp in Roelofarendsveen kregen we onlangs bij de lunch een snack aangeboden. De gasten en vrijwilligers hebben ervan genoten.

Dank je wel.

Dag van de tulp

Zaterdag 15 januari was het de Dag van de tulp. Namens de firma Hoogenboom van de Floraweg kwamen deze 3 zussen tulpen aanbieden voor alle gasten van het AmandiHuis. Kleurrijke en mooie bossen tulpen. De gasten waren verheugd.

Hartelijk dank daarvoor.

Bedankt Rabobank!

Wim Sleeuw, voorzitter van het AmandiHuis in Nieuwe Wetering, was blij verrast met de anderhalve meter cheque van de Rabobank Groene Hart Noord die het bestuur onlangs ontving. Op de cheque een bedrag van € 2335,14. Het AmandiHuis kreeg de meeste stemmen van de Raboleden. Er waren in totaal 126 deelnemende verenigingen.

Het geld wordt door het AmandiHuis besteed aan een voor deze Rabobank-actie geoormerkt project. Wim Sleeuw: “We zijn blij dat ons project zoveel steun heeft gekregen. Het AmandiHuis is nu twee maanden operationeel: we zitten nog in de opstartperiode. Het geld wordt besteed aan een presentatiescherm dat we gaan gebruiken tijdens de opleiding van nieuwe zorgvrijwilligers. We houden zelfs nog een klein bedrag over”.

Op de foto neemt penningmeester Corrie van Dijk van het AmandiHuis de cheque in ontvangst uit handen van een Rabo-medewerker. Links van haar voorzitter Wim Sleeuw en coördinator Lonneke de Vries.

Dat Rabobank Groene Hart Noord via Rabo ClubSupport € 70.000 aan sponsorgelden beschikbaar stelt aan regionale verenigingen en stichtingen vindt Wim Sleeuw uniek. Wim: “Ik vind het geweldig dat de Rabobank in onze digitaler en mondialer wordende maatschappij nog steeds een regionale functie invult: in het financiële leven van mensen, maar ook in het maatschappelijke leven. Wij hebben al meerdere malen een Rabobank-bijdrage mogen ontvangen. Voor ons is die steun belangrijk: we zijn voor onze jaarlijkse exploitatie deels afhankelijk van sponsorgelden. Op zich is daar niets mis mee. Het houdt ons scherp op hoe we gemeenschapsgeld besteden”.

Donatie van Welzorg

Het AmandiHuis is deze week twee rolstoelen rijker geworden. Het gaat om een donatie van Welzorg een specialist op het gebied van (zorg)hulpmiddelen. De donatie kwam tot stand na bemiddeling van de gemeente Kaag en Braassem. Maaike Steijsiger, adviseur maatschappelijke ontwikkeling, nam hierover contact op met Welzorg. “Ze reageerden enthousiast toen ik vertelde over het AmandiHuis en besloten meteen tot een donatie”, aldus Maaike. De rolstoelen zijn direct in gebruik genomen. Na de opening van het AmandiHuis op 27 augustus arriveerden de eerste twee gasten op 31 augustus. Op de foto twee zorgvrijwilligers met de rolstoelen.

AmandiHuis geopend

Met het symbolisch oversteken van de brug en vervolgens doorknippen van een lint en het overhandigen van de sleutels aan de coördinatoren Lonneke de Vries en Annette Kemerink is het AmandiHuis in Nieuwe Wetering donderdag 27 augustus geopend. Begin september worden de eerste gasten verwacht.

De openingshandelingen werden verricht door burgemeester M. van der Velde-Menting van Kaag en Braassem en oud-huisarts W. Beekhuis. De laatste is de eerste donateur van het AmandiHuis. Bij zijn afscheid als huisarts in Rijpwetering zag hij af van een cadeau en schonk het ingezamelde geldbedrag aan Amandi. Een gebaar dat daarna veel navolging zou krijgen.

Voorzitter Wim Sleeuw van de Stichting Hospice Amandi ging in zijn toespraak terug in de tijd en de onzekerheden die moesten worden overwonnen. Dit gebeurde met de hulp van velen. Hij bedankte de inwoners van Kaag en Braassem en ook de stichtingen, fondsen en bedrijven die een bijdrage hebben geleverd. “Ik heb altijd veel betrokkenheid ervaren. Als er iets moest gebeuren, bood er altijd wel iemand zijn of haar hulp aan. Het was vaak hartverwarmend”.
Daarnaast bedankte Wim Sleeuw ook de vrijwilligers in de verscheidene werkgroepen. “Zij hebben met hun vaak jarenlange inzet een onmisbare bijdrage geleverd aan het verwezenlijken van het AmandiHuis”.

In de weken voorafgaand aan de opening van het AmandiHuis zouden er open dagen voor de inwoners worden gehouden. Het coronavirus gooide echter roet in het eten. Wim Sleeuw: “Vooral door die enorme betrokkenheid vind ik het erg jammer dat die dagen moesten worden geschrapt, maar het was gewoon niet verantwoord dat door te laten gaan. Om het enigszins goed te maken komt er een virtuele tour door het huis die op de vernieuwde website van het AmandiHuis te zien zal zijn”.

De opening van het AmandiHuis werd gesponsord door Loonbedrijf Roodenburg, Agrofleur Select/Kitty de Jong en Wim Loos c.s.

17 juli 2020

Bij het onlangs opgeleverde AmandiHuis in Nieuwe Wetering was de afgelopen week veel te doen. Zo werd vrijdag de tuin rond het AmandiHuis opgeleverd door hoveniersbedrijf Uit den Boogaard.
Bij de aanleg van de tuin is onder meer gedacht aan de vogels en bijen, aan het hele jaar bloemen en aan geurende rozen bij de pergola, aldus hovenier Carl van der Meer. Honderden vaste planten zijn er in de tuin verwerkt. In het najaar volgt er nog aanplant van struiken. Tot ieders verrassing bleek er in de tuin al een Nerine Amandi te bloeien. Tijdens de rondleiding deed de robotgrasmaaier onverstoorbaar zijn werk, met dank aan Tom Hillebrand. De aanleg van de tuin is bekostigd door de Stichting Nico Straathof.
Al eerder in de week werden er door twaalf jongeren van zorgkwekerij de Florahoeve in Roelofarendsveen zelfgemaakte vogelhuisjes opgehangen, als onderdeel van het tuinplan. Op de Florahoeve wordt op een kleinschalige manier begeleiding  geboden aan jongeren die een ontwikkelingsachterstand hebben of extra begeleiding nodig hebben.

16 juli 2020

De tuin- en klusvrijwilligers hebben donderdag 16 juli de stalling van de fietsen en containers aan de achterkant van het AmandiHuis geschilderd. Ook deze kant van het gebouw raakt nu helemaal af.
De kwaliteitsverf werd deels gedoneerd door een relatie van een vrijwilliger.

15 juli 2020

Afgelopen woensdag werden onder meer stoelen, tafels en kasten het AmandiHuis binnengedragen, nadat kort ervoor de keuken was geplaatst. Het was een drukte van belang, er waren zeven meubelmakers (met collega’s) uit Kaag en Braasem bij betrokken. “Ze zeiden allemaal ja op mijn vraag of ze iets voor Amandi wilden maken”, aldus Jolanda Zoet van de werkgroep styling. Hein Jan Mooren stelde hout beschikbaar voor onder meer de tafels.
Woensdag waren ze er allemaal (een enkeling vertegenwoordigd door een collega): Coen Castelijn,

Corno Hooymans, Ernst Oomen, Roy van der Meer, Frits Schakenbos, Paul Beuk en Leo van der Meer. Na afloop van de werkzaamheden was er koffie met gebak.
Amandi-voorzitter Wim Sleeuw toonde zich zeer ingenomen met alle activiteiten en resultaten. “De tuin is prachtig geworden en dat geldt ook voor de meubels. Heel fraai allemaal. De manier waarop alles tot stand is gekomen is heel bijzonder. Het AmandiHuis is een huis voor de gemeenschap en van de gemeenschap, dat blijkt hier weer duidelijk”, aldus Wim Sleeuw.

2 juli 2020

Donderdag 2 juli was het zo ver: het AmandiHuis in Nieuwe Wetering werd opgeleverd aan de Stichting Hospice Amandi. Er werden handtekeningen gezet en Amandi-voorzitter Wim Sleeuw bedankte aannemer Meerburg en installateur Vink voor de prettige samenwerking. Ook bedankte hij Klaas Jongens voor het, namens Amandi, toezichthouden bij de bouw.
De komende weken wordt het gebouw schoongemaakt en ingericht; vervolgens wordt er proefgedraaid.
Eind augustus volgt de opening en begin september worden de eerste gasten verwacht.

6 mei 2020

Deze week is bij het AmandiHuis in Nieuwe Wetering door het Katwijkse bedrijf Haasnoot de nieuwe brug over de wetering geplaatst. Het gaat om een brug van bijna tien meter lang en vier meter breed. De bruggenhoofden waren eerder prefab aangevoerd en geplaatst op stalen buispalen, gevuld met beton, die daarvoor de grond in waren getrild. De hele klus nam ongeveer vier dagen in beslag. Het AmandiHuis wordt komende zomer opgeleverd.

 

17 april 2020

Vacatures
Voor de dagelijkse leiding in het AmandiHuis is het bestuur op zoek naar een parttime coördinator die samen met een collega de functie van coördinator gaat vervullen. Daarnaast zoeken we vrijwillig coördinatoren die samen met de coördinatoren zorgen voor de (telefonische) bereikbaarheid van het AmandiHuis buiten kantoortijd en tijdens de weekenden. Naast de bereikbaarheidsdienst verrichten zij aanvullende werkzaamheden op een specifiek gebied ter ondersteuning van de coördinatoren of als zorgvrijwilliger.
Voor nadere details kunt u klikken op de desbetreffende functie.

 

3 april 2020

Jaarverslag 2019 is verschenen. U kunt hier klikken om het document te openen.

 

15 januari 2020

Het Amandihuis in Nieuwe Wetering begint vorm te krijgen. De afgelopen dagen is de staalconstructie neergezet. De volgende stap is dat de wanden worden geplaatst en vervolgens het dak wordt dichtgemaakt. De verwachting is dat, als het weer meewerkt, het gebouw in februari wind- en waterdicht is. Tenslotte moet er natuurlijk daarna binnen nog veel gebeuren. De planning is dat het gebouw medio dit jaar wordt opgeleverd. Het Amandihuis krijgt vier bedden voor terminaal patiënten en voor mensen die tijdelijke zorg behoeven.

 

18 november 2019

De Loterij Amandihuis is een groot succes geworden. Voorzitter Wim Sleeuw van de Stichting Hospice Amandi nam zondag 17 november in de Alkeburcht in Roelofarendsveen een cheque ter waarde van 52.519,55 euro in ontvangst. Hij toonde zich zeer ingenomen met het bedrag en bedankte alle betrokkenen.

Tientallen vrijwilligers gingen de afgelopen maanden bij familie, kennissen en dorpsgenoten langs om de loten aan de man of vrouw te brengen. In totaal werden er 5.500 loten van tien euro verkocht.
De meeste prijzen, die varieerden van tv’s en fietsen tot taarten en grillworsten, werden belangeloos ter beschikking gesteld door ondernemers uit Kaag en Braassem. De prijzen konden in de Alkeburcht worden afgehaald. Amandi-voorzitter Wim Sleeuw bedankte de vier initiatiefnemers Ed van Berkel, Cees uit den Boogaard, Rob van der Geest en René Koek, de tientallen enthousiaste verkopers, de ondernemers voor het sponsoren en tenslotte de vele kopers van de loten.
De opbrengst van de loterij wordt gebruikt voor de bouw van het Amandihuis in Nieuwe Wetering. De bouw is onlangs gestart, naar verwachting is de opening medio 2020.

 

Evenementen en berichten van oudere datum
Deze kunt u terugvinden in onze Nieuwsbrieven  en/of het Nieuwsbrieven-archief